Dressyrträning 1/3

Igår red jag dressyr på ÖR. Jag fick Nalle igen så jag blev glad, alltid att få honom om jag rider där igen för Rebecka tycker att vi passar bra ihop så det var kul.

Framridningen gick bättre än sist, även om Nalle kändes lite tröttare. Vi red serpentiner längs med långsidorna, men instället för att endast göra vanliga böjar i skritten gjorde vi framdels- och bakdelsvänindningar. Detta tyckte jag var en väldigt bra lösgörande övning samt kontroll på att alla hjälper funkar som de ska. Nalle gick okej, men jag tyckte att han stundvis gärna drog sig åt sidan för att slippa vända och då blev han lite svår att korrigera. Det som kändes bra var att jag fick honom att slappna av fortare denna vecka och han blev snabbt trevlig att rida i skritt och trav. I galoppen är han inte så stark och behöver ridas på för att orka, men det kändes ändå lite bättre än förra gången, vilket var bra. Han slappnade av lite mer i nacken, men fortfarnde långt ifrån en korrekt form. När vi travade på för fullt och precis ridit förbi läktaren fick Nalle något form av tuppjuck. Han sköt iväg och bockade och hade sig! Det var ren tur att han var så liten, för då blev det lätt för mig att kunna hålla om med benen, sitta kvar och dra upp huvudet på honom. Han var inte så svår att få stopp på, kändes som om han mest ville passa på och testa om det gick. Busiga ponny!

Dagens moment var detsamma som förra veckan, dvs rida med tagen bakdel (sluta enligt mig, är det korrekt tänkt eller är det jag som blandar ihop övningarna?). Vi skulle göra samma övning som sist, rida upp på medellinjen med tagen bakdel samt göra volter, fortfarande med tagen bakdel. Även detta gick bättre än förra veckan, även om jag hade väldigt svårt med att rida med tagen bakdel på rakt spår. Nalle är väldigt stel vilket gör att han gick med i princip rak hals. När jag försökte ställa honom mer, mycket genom att lägga till inner skänkel, då sprang han på utåt och åt sidan för att komma undan. Detta var väldigt svårt att korrigera och jag vill inte påstå att det gick särskilt mycket bättre efter ett tag, Nalle var väldigt envis, men jag är iaf medveten om problemet och försöker. Det jag känner att jag får svårt med i denna övning är hur skänklarna ska samspela för att kunna båda hålla emot och flytta för ytter men samtidigt ställa för inner (innerskänkeln tog han inte så den behöver förstärkas och då blev det svårt).

När vi travade av kunde jag få ner Nalle i en djup och avslappnad form och han kändes riktigt bra! Jag kunde böja honom överdrivet mycket, men behålla avslappningen i nacken, både innåt och utåt vilket inte gick förra veckan, och han hade en fin avslappnad trav även om jag fick puscha på honom ett par gånger då han gärna faller in i ett lunkande och blir för långsamt. Hur som helst, är jag nöjd med Nalle även efter denna lektion och han är fortfarande min favorit!

När jag pratade med Rebecka efteråt tyckte hon att det gick bra, men just ställandet i övningen och starkare innerskänkel då är något som jag behöver träna på, vilket jag visste. Jag frågade henne om Nalle gick mycket på lektioner. Eftersom han är en D-ponny är det tänkt att han ska gå på ponnylektionerna, men tydligen får han sådana busanfall som han fick med mig under framridningen, hela tiden med barnen så han kan inte gå på de lektionerna mer! Rebecka tror att han är för understimulerad och får inte riktigt utlopp för sin energi, vilket säkert stämmer. Jag nämnde att jag gärna rider honom någon dag till i veckan vilket hon tyckte lät som en bra idé, så jag har mailat kontoret idag och frågat om det är okej. Hoppas på positivt svar snart!

Även denna gång glömde jag ta kort på honom! Så jag lånade ett från hemsidan (klicka på bilden för att komma dit):

CIMG0944


Kommentarer
Postat av: Sanna

Ridskolehäst asså? :)

2011-03-02 @ 19:56:11
URL: http://asslatjejerna.blogg.se/
Postat av: Sanna

Sv; hehe okej, är på du medryttare eller ngt sådant på han, eller rider du bara han på lektionen? :)

2011-03-03 @ 07:20:40
URL: http://asslatjejerna.blogg.se/
Postat av: simone H

Nej men så fin bild till :)

2011-03-03 @ 12:49:37
URL: http://simoneh.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0