Träning på balansbräda

Eftersom jag nu påbörjat träningen av mina vrister på min nya balansbräda googlade jag för att se om det finns några bra övningar som man kan göra. Hitta då dessa på Iform's hemsida (bilderna är länkad):
Anmälan inskickad!

Nu har jag skickat in min anmälan till hästskötarexamen i vår! Äntligen!

Mamma och jag passade på att ha en liten genomgång för HLR i helgen när jag hälsade på hemma, så i och med det har jag allt jag behöver för min anmälan. Kunde redan det mesta för HLR, men alltid skönt med en lite påminnelse. Får hoppas att jag aldrig kommer att behöva använda de kunskaperna i praktiken, men bra att kunna iaf!

Det är så spännande! Jag hoppas jag får göra provet på Jälla, min gamla skola. Undrar om det är sig likt där och om det är samma lärare som arbetar kvar? Och samma hästar? Det var ju bara fyra och ett halvt år sedan jag gick ut så några borde ju finnas kvar.

Men nu börjar det jobbiga: Pluggandet! Måste lägga upp en plan för det. Jag kan säga på en gång att den del som jag vet med mig att jag kommer att behöva uppdatera och plugga mest på är foder-delen inklusive matsmältningssystemet hos hästen. Måste lägga upp en plugg-planering, men det blir lättare att göra det när jag får reda på datum för examination! De praktiska testerna tror jag att jag kommer att klara av bra, det är bara de teoretiska som jag fasar lite för...


Bilden tagen från hippson.se

Helgen spenderades i uppsala med familj o ...

foto0500 (MMS)

Helgen spenderades i uppsala med familj o lillasysters första nya hund piccolo! Mysigt


Tömkörning på schemat idag, i det fina sol...

foto0498 (MMS)

Tömkörning på schemat idag, i det fina solskenet! Glen var så duktig, trots fruktansvärt underlag på volten... Sen blev det kvällsmys hemma hos Carro o nu första träningen på balansbrädan! Har stått i ca tio minuter o känner att det spänner i vrister o vader, hoppas träningen hjälper!


Snart GBG Horse Show!

Nu är det bara en månad kvar till Göteborg Horse Show! Jag är så taggad, vill åka nu nu!

Det blir jag, Eve, Micke, Anna och Madde som åker ner i min bil på fredagen. Vi kommer att gå på showen på söndagen och tänkte hinna med shoppingen på lördagen. Sen vill vi ju ut och slira lite i GBG också förståss, så det blir inte bara hästar under helgen. Förhoppningsvis hinner vi ta en vända Gekås Ullared för lite shopping med på fredagen, men det beror på lite när vi startar hemmifrån. Någon som har något tips på vad vi inte får missa under vår korta vistelse i GBG?

När det gäller shopping på Eurohorse vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska titta specifikt efter, men några saker finns kvar sen min önskelista till Stockholm Horse Show. Förrutom det så kommer jag nog kolla lite extra efter:

* Höga "dressyr"-ridbyxor, helst från Pikeur och gärna gråa
* Snyggt schabrak, ett dressyr
* Tjockt vadderat schabrak, typ Polypad. Såg ett rätt snyggt vändbart i nya Hööks-katalogen som var rätt billigt, kanske blir ett sånt.
* Svarta lädertyglar med gummiribb på insidan. De jag köpte i Globen hade värdelös kvalitet!

Sedan kommer jag nog garanterat hitta fler roliga saker att köpa, om jag känner mig rätt ;)
 
 


Hoppträning 24/1

Hoppträningen i måndags gick både jättebra och jättedåligt.

Vi värmde upp med några riktigt bra övningar. Den första innehöll små volter mellan hindrena och Glen lyssnade jättefint och höll galoppen mycket bra! Andra övningen tränade vi avstånd, där vi ställt upp en kombination som vi först skulle hoppa på fem galoppsprång, sedan fyra och sedan fem direkt igen. Fick lite problem med denna då Glen hade lite svårt för att korta sig till fem galoppsprång, detta ska vi öva hemma när isen försvunnit på ridbanan med bommar! Sedan fick Glen ta kombinationen på tre galopsprång för skojs skull, och det var inga som helst problem! Fina Glen :)

Problemen började när vi skulle hoppa bana. Sista hindret, ett rättuppståendediagonalen, var egentligen inga problem för oss. Glen kändes så bra genom hela banan, men här på sista började hon trycka sig utåt åt höger, och försökte nästan gå förbi hindret. Hon lyssnade inte alls på mitt försök till rakställning utan sköt ut bogen. Jag blev arg och sparkade till med den yttre skänkeln precis innan hindret vilket gjorde att hon flög över det men snett och jag flög i luften och var nära att fastna i stigbygeln (tack och lov för säkerhetsstigbyglar!) och landade rätt illa. Vred om foten och var alldeles skakis i benen efter det, men i övrigt kände jag mig helt ok.

Vilade en stund och satt upp igen. Jag kände mig då helt ok. Hoppade banan igen men den här gången kom vi snett på ett annat hinder, som man var tvungen att rida rätt snävt upp mot för att sedan komma rakt mot oxern bakom.  Då gled sadeln runt och jag for av. Satt upp igen och då var det hindret inga problem men när vi kom mot sista hindret på diagonalen igen tvärstannade hon och ville inte hoppa det, förmodligen för att hon vägrat på det innan samt att jag säkert spännde mig lite extra vid det efter förra vägran. Mina ben och framförallt mina vrister var nu så pass slut att de helt enkelt inte orkade hålla emot och jag åkte av en tredje gång! Detta måste vara rekord!

Jag satte upp igen, väldigt irriterad men envis som jag är skulle jag få ett bra språng över det hindret, så jag testa igen. Glen vek av åt sidan men jag satt kvar. Vid tredje gången kom vi över och jag hoppade även en gång till. Dock fick Anna-Karin lägga ner den översta bommen lite. Jag hade gärna hoppat det igen på dess ursprungliga höjd, men kände att vristerna inte skulle klara det och jag nöjde mig med ett okej språng på lägre höjd istället för att riskera att åka av igen.

Alla dessa hinder låg på ca 80-90 cm, dvs inte så högt men tillräckligt högt för att Glen ska behöva ta ordentliga skutt och jag tappa balansen i jockey-sadeln. Lärdomen av denna lektion var att jag MÅSTE hitta en ordentlig sadel!! Den andra lärdomen var att jag MÅSTE träna mina vrister! Jag har både vriststöd, höga ridskor och chaps när jag rider, men det hjälper inte. Etfer ett tag blir jag för svag och trött i dem och då orkar jag inte stå upp i stigbyglarna och har inget stöd alls i fötterna, vilket gör att det blir vingligt eller att jag trillar av. Snälla Andreas fixade en balansbräda till mig igår, så nu blir det träning av! Minst en gång om dagen, 10 minuter på den. Hoppas jag håller detta nu! Någon annan som har bra tips på hur man tränar upp vristerna?


Banskissen från i måndags

Igår hade jag tänkt att vara med på och testa Zumba-klassen utanför Åkersberga, men efter att jag vred om foten på träningen har jag haft ont och kännt att om jag tar ett snesteg eller snubblar med den foten så kommer det nog bli värre. Så jag fick avstå från den igen. Men nästa vecka, då SKA jag vara med!

Tävlar om ryktväskaKlicka på bilden för att komma till tävlingen.

Tips! Torvpulka! Lagom till när vintern är...

foto0493 (MMS)

Tips! Torvpulka! Lagom till när vintern är över kom jag på bästa sättet att hämta in de otympliga, frysta och otroligt tunga torvbalarna in i stallet; på en pulka! idag har det kommit lite mer snö på marken så jag får nog användning av pulkan igen.


Komma igång igen...

Det känns fortfarande tungt, men jag har bestämt mig för att försöka ta mig i kragen och hitta vardagen och med det försöka få igång bloggandet. Jag kan inte lova att det blir superbra uppdatering, men jag ska försöka.

Har försökt skicka in en del uppdateringar via min mobil, men någonting har strulat som gjort att de inte kommit fram! Har varit i kontakt med support för blogg.se, och de har ännu inte kunnat hjälpa mig men hoppas på att det ordnar sig snart...

I stallet har det inte hänt så mycket. Vi har provat sadlar, men ännu inte hittat någon som passar. Funderar på att boka in en tid hos Mustang så fort det blir bättre väglag, vågar inte köra transporten när det är halt ute!
Hoppningen går frammåt, även om det går långsamt pga jockeysadeln. Glen är redo att hoppa högre och tar jättefina språng, men jag hamnar i obalans så fort det blir högre än 80-90 cm.

I övrigt har hon behållit hullet jättefint i vinter, hon har tom en liten mage nu. Jag har bestämt mig för att gå över till Granngårdens avelsfoder istället för Kraffts groov 125, då balansen mellan energi och protein blir bättre om jag gör det, i förhållande till allt annat hon får. Har bara testat i en vecka nu, så vi får se vad hon anser om det. Bra är iaf att Granngårdens säckar är 20kr billigare än Kraffts säckar.

Idag är det hoppträning och vi ska hoppa bana, så det blir nog skoj! Kan lägga ut banskissen tillsammans med redogörelse för hur det gick imorgon, om jag hinner. Har rätt mycket på jobbet och försöker hela tiden sysselsätta mig efter jobbet för att slippa tänka.

Förövrigt i livet håller jag på att komma över mormors bortgång och med allt administrativt som hör därtil, bla bostaden. Får se hur det blir, men får bra hjälp iaf, återkommer mer om det när jag vet mer. Imorgon ska jag följa med Mia och co på en Zumba-lektion! Det ser jag mycket fram emot! Blir väl kanske en redovisning av det också, om jag inte skämmer ut mig alltför mycket.

Dålig uppdatering...

Jag vet, jag har varit usel på att uppdatera... Dock har tragiska saker hänt i mitt liv, min mormor dog i förra veckan så jag har inte riktigt orkat ta itu med allt. Vi stod varandra mycket nära och jag saknar henne mycket mycket!!!

Så jag tar tag i bloggandet igen när jag orkar.

Ingen hoppträning igår

Vi har lite jul-uppehåll med hoppträningarna, men nästa vecka drar de igång igen! Då är nog Glen så pass bra att vi kan vara med! Eftersom hon fortfarande är lite svullen i benet, så typiskt att det var just det benet som hon haft problem med tidigare, har jag inte velat hoppa i vilket fall. De har en Pay and JumpBogesund imorgon men vi kommer inte att vara med där.

Igår bestämde jag mig för att rida lite dressyrövningarvolten. Måste ju komma igång igen. Glen var pigg och ville inte riktigt slappna av och lyssna, vilket gjorde att jag blev irriterad och spännde mig, vilket ledde till en enda stor ond cirkel... Lät henne galoppera av sig lite i båda varven och försökte samla upp ordentligt, men det gick sådär. Efter det gick jag åter igen ner och gjorde en riktigt bra volt-övning i skritt och trav, och då var hon riktigt bra avslappnad faktiskt! Jag måste bara rida igenom henne ordentligare i varv-byten och på raksträckor, slarvar lite där.

Hittade en jättebra sida med en massa bra dressyrövningar, här. Igår hade jag tänkt att göra flera av voltövningarna, men börja med den "Lösgörande övningen" med volt tillbaka. Men som sagt, vi kom inte längre än att vi bara red den övningen. Och den var riktigt bra!

Efter det skrittade och travade jag henne lite i låg form i snön på åkern. I stallet hittade jag mitt massageliniment som varit borta, och jag har inte hunnit köpa nytt, så då gav jag henne en rejäl massage i rygg, rumpa och bog.

Ikväll ska jag rida lektion på min gamla ridskola, Östermalms Ridskola, på Ryttarstadion. Hoppas min älskade Jack går kvar! Tävlade honom en del i dressyr, upp till Lätt A, så vore kul att sätta mig på honom igen och se om han fortfarande är trevlig att rida. Om inte han går vill jag gärna ha Rose, en häst som går medelsvår dressyr och är helt underbar när hon väl godkänner ryttaren. Återstår att se ikväll vem det blir..

Mål för 2011

Med Glen:

* Hitta en ordentlig hoppsadel som passar!
   Helst en Dominus. Gör vi det kan vi börja...
* Träna hoppning på allvar!
   Hittills har det mest blivit mindre skutt och banor, pga min dåliga sits i jockeysadel. Men Glen börjar bli superfin
   hoppen nu! Detta kommer jag att fortsätta att göra för Anna-Karin Wangler, om inte vår gamla tränare Lotta  
   kommer tillbaka till Täljö.
* Få bort stelheter i musklerna och lösgöra rumpan mer.
   För att nå detta måste vi fortsätta behandla hos Gabriella samt massera och strecha. Även mycket lösgörande
   dressyrarbete behövs, vilket jag planerar att Mia ska hjälpa oss med.

Om dessa punkter kommer att införlivas, leder det till att:
* Jag och Glen startar vår tredje tävling i 95-100 cm, och förhoppnings debuterar i 105-110 cm till
   sommaren/hösten

Men detta hänger på att de andra målen införlivas till stor del.


Med mig:

* Förbättra min sits samt känsla, både i hoppning och dressyr.
   Dels på Glen, men kommer även att ta privatlektioner på ridskola (har inte bestämt mig för vilken än) för att
   träna upp känslan och sitsen när jag rider nya hästar och inte låsa mig vid Glen.
* Ta hästskötarexamen.
   Äntligen! Hoppas jag får vara på min gamla skola, Jälla.GOTT NYTT ÅR 2011!

Det nya året har börjat, och än så länge har det varit ett ganska bra år. Nyårfirande hos Eve i Norrtälje med otroligt god middag och trevligt sällskap! Fick dåliga besked några dagar innan nyår så slutet på 2010 kändes inte kul, men samtidigt skönt med nytt år ändå. Så en lugn middag med goda vänner kändes perfekt för denna kväll för mig.

Dagen efter hade vi vår födelsedagskryssning för Krille (och lite Mia också). Den blev så lyckad! Vår skattjakt hoppas jag var uppskattad, även om den drog ut på tiden och vissa visade sura minar över att knappt hinna till taxfree'n, vilket alla gjorde i slutändan. Jag, Mia och Carro som var lekledare hade iaf roligt i vår hytt där uppgiften för att få en ledtråd var att slå någon av oss i en valfri tävling. Priset hade vi gömt i pianobaren, vilket många listade ut ganska snabbt. Tror våra ledtrådar var för lätta. En annan tävling de hade för att vinna ett andra pris var att komma på ett lagnamn som hade med Krille att göra, och en tredje tävling var att hitta så många saker som möjligt på K. Gruppen som vann hittade 60 saker, som de tog med sig och visade! Tur att de flesta av personalen på Birka Paradise var trevliga och kunde stå ut med en grupp på över 30 galna och seriöst tävlingsinriktade personer! I en uppgift för att få ett lösenord skulle de hitta någon på båten som hetter Kristian. Alla trodde att vi menade kryssningsvärden Kristian, som hade sin lediga dag då, så alla sprang och terroriserade honom! Stackarn, vi menade ju bara någon random Kristian...

Nåja, kul hade vi iaf, och resten av kvällen var lika trevlig den! Dansade så mycket att jag har superont i vaderna och nacken idag med! En massa roliga kort och filmer tog vi också, vet inte om jag vill lägga ut några här men någon kan jag bjuda på ;)


Nästan alla som var med på kryssningen (jag tror vår grupp utgjorde typ hälften av alla passagerare!)


Rebus som blir en ledtråd


På dansgolvet

RSS 2.0