Säljer mina Salomon-pjäxor!Annonsen med mer information finns på Blocket.


Hoppträning 29/11

Igår hade vi hoppträning igen. Tråkigt nog börjar det bli en vana för oss från Svinninge att komma sent till träningen och hjälper då inte till med att plocka fram hindrena... Men jag skyller på långsamma killarna i stallet. Nästa gång rider jag i förväg!

Hur som helst, igår var vi rätt många, sex pers och svinkallt! Minus 15 grader minst! Men vi höll igång riktigt bra, hade bra tempo! Hoppade fram två stycken samtidigt, på två volter, så det gick bra, och under helaträningspasset hade vi bra med yta i mitten av ridhuset att skritta runt på. Tur att Täljö har ett stort ridhus!

Träningen var bra igår, men lite för låga höjder för mig och Glen. Hon blir lätt springig och slarvig på lägre höjder, då hon blir nonchalant mot hindrena. Men annars känndes hon jättebra. Pigg, men inte för pigg som på förra träningen, poistiv och frammåt, som hon brukar och ska vara mot hinder! Hon älskar ju att hoppa.

Vi hoppade lite studs, där Glen verkligen fick uppfarten och verkligen studsade sig igenom! Men hon lärde sig tillslut att inte rusa in, så det var ju bra. Glen hade generellt en väldigt bra galopp idag genom hela passet, trots att det gick lite fort ibland. Anna-Karin tyckte att jag måste försöka runda henne mer runt skänkeln, men det är ju precis det vi jobbar på (Hela Glens högersida är stel och full med knutar!), men rakriktningen var det inget fel på! Jag tyckte det känndes jättebra, och att hon lyssnade bra på mina skänklar, som det kan vara lite si och så med. Vi tränade även olika linjer, snettigenom, och hoppa på böjt spår. Detta la vi sedan ihop till en bana. Jag var sist att hoppa banan, och precis när jag landat efter att ha hoppat sista hindret, så släcktes ljuset ned i hela ridhuset och halva stallet! Både jag och Glen blev förvånade, så hon tvärstannade och jag flög fram på halsen på henne. Ren tur att jag inte föll av! Jag var mest glad över att jag inte var mitt i studsen då! Stallägaren kom men visste itne ritkigt vad felet var så vi bestämde oss för att packa ihop. Lite synd då vi gärna hade hoppat en bana till, med kombination som var planen, och på en högre höjd, men det får bli nästa gång. 

När vi red hem var det ruskigt kallt! Jag frös som sjutton och fingrar, kinder, lår och rygg, trotts massor med kläder! Ska höra med ridhusägaren om vi inte kan få rida tidigare, så vi slipper rida hem så sent, det är inte alls kul nu på vintern.

Sen fick jag höra att Täljö har utmanat oss i Svinninge på en maskeradhoppning den 12 december! Det ser jag fram emot! Blir nog inte så högt för mig och Glen, med tanke på att vi inte har hoppat så högt de senaste träningarna, men det blir nog kul ändå!

                                                                 Vår hinderuppsättning:Sthlm Horse Show

Årets Sthlm Horse Show i Globen är till ända och det var precis som alla andra år. Mycket show, mycket folk, lite montrar men en trevlig tradition runt advent!

Jag såg fredagens mittenföreställning, och måste säga att jag tyckte den var mycket bättre än den brukar! Det enda som jag saknar är en hoppclinic. Agria-hoppet är kul att se, och jag blir ju som vanligt väldigt taggad av att se dem. Det är ju en nivå som jag känner att jag skulle kunna vara med på om ett år, om allt funkar som det ska med min och Glens träningsutveckling...
Tränarnas hoppning var mycket bra, men hade gärna haft lite mer kommentarer när de rider om hur de ser på banan, hästen, sin egen form osv. Lite som en clinic med deras proffskommentarer samtidigt som de hoppar, eller ja innan och efter kanske.
Barbacka-hoppningen var sanslös!!! Har aldrig sett något liknande och är grymt imponerad! 1.90 cm utan sadel! Känner att jag ligger lite i lä där, hoppade kanske 50 cm barbacka när vi red från ridhuset i fredags.
Sist var det islandshästarna, 5-gångs tävling. Det var länge sedan de hade med passen i bedömningen, så det var superkul att se tyckte jag! Och mycket bättre hästar med! Förra året tyckte jag att knappt någon var ren i sina gångarter, men i år var de riktigt bra. Jag har suttit lite som sekreterare åt domare under bedömnings-tävlingar, när jag praktiserat på Agersta Islandshästcenter utanför Uppsala för några år sedan, så lite tips därifrån har jag ju fått hur domarna bedömer, vilket gör det mycket roligare att titta på tävlingarna.

Lite shopping i Anexet hann jag också med, även om det vart lite tajt med tid. Red på förmiddagen, så var inte i Globen förrän vid halv två, och efteråt skulle jag och Andreas åka till Eve och Claes i Norrtälje för lite god middag och trevligt sällskap, så då hade vi inte riktigt heller tid att shoppa. Tyckte generellt att det var rätt trist shopping i år, och inte sådär överdrivet billga saker heller! Men några saker fick jag med mig hem och kan bocka av från min önskelista, samt även annat:

* Stallboken 2011 + några plastfickor till min tävlingsmapp
* Svarta lädertyglar med gummi på insidan
* Glen Gordon - vinter/allround vattentäta kängor
* Ridsport Special
* Tunna tävlingsridstrumpor
* En karda (för katter eller hundar) som jag tänkte att jag kunde använda till att ta bort skräp från kardborband

Sen delade Mitt Val ut lite gratisgrejer; hovkrats, gummisnoddar och mgt litet mobilsmycke (bra present till syster yster!). Gratis hovkrats är nog det bästa man kan locka hästmännsikor med, det är ju en förbrukningsvara för oss!

Köpte ett Back on Track-täcke till Carros hund också, snäll som jag är. :)

Eve hittade riktigt bra och billiga tömmar i läder, med rep närmast hästen, men de fanns bara i 14m, vilket var lite synd. Jag hade gärna velat ha längre, men ska kolla om jag kan hitta dem lika billigt i butik. Kom från Lyckås ridsport.

Idag är det hoppträning och då ska jag testa de nya tyglarna! Spännande


Jag tävlar om en Ralph Lauren pikétröjaTävlingen finns på Brusellas blogg.


Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogglovin

Följ min blogg med bloglovin

Videologg 24/11

Igår var jag och Micke ute på en riktig natt-tur med hästarna! Ut i skogen i snöstorm och mörker skulle vi! Tur att Glen är bäst i skog och mark och nästan aldrig halkar eller ramlar eller så. Hon har stenkoll! Lite värre var det väl för Acke, som inte riktigt har koll på fötterna. Men det gick bra och kul hade vi! Och tack snälla Phrida för att vi fick låna din pannlampa, som är superbra och kostar 1500 kr!! (ska in på önskelistan till Globen fö). Vi försökte videologga lite från ritten, men tyvärr sparades aldrig den bra filmen där man iaf kunde urskilja några konturer, så det fick bli den dåliga versionen som Micke var så snäll och la in på Youtube. Men nästa gång blir det bättre, I promise!


Dressyrträning 23/11

Varje tisdag fram till jul rider jag i en dressyrgrupp på Djurgårdens Ridskola, DRJK, för Hanchen Ressle, A-tränare i dressyr. Igår var jag inte så taggad för detta, då jag avr rätt trött efter att ha kommi hem sent från träningen i måndags.

Fick Idus, som jag ridit förr och trivs rätt bra med, så det var bra. Vi övade mycket slutor och tagen bakdel och skänkelvikningar. En ganska svår övning var att gå på volt, skänkelvika en bit för att sedan övergå i förvänd sluta, rakställa och göra om övningen på nytt i ett varv. Idus som är välskolad hade jag egentligen inga problem med, men det var lite klurigt att följa voltspåret när vi väl skulle göra övningen i trav. Även när vi gjorde skänkelvikningar fick jag lite problem då han gärna ville ta upp huvudet och springa iväg med bogen och huvudet före, hade lite svårt att samla upp honom där, men får vara extra tydlig i förhållande ytterhand samt ställande innerhand nästa gång. I övrigt gick det jättebra! Och min dressyrsits, som de senare åren har försämrats, har jag äntligen börjat att hitta tillbaka till! Så med den var jag helnöjd! Nu ska jag bara bli bättre på att släppa ner skänkeln ordentligt, får en tendens till att knipa med benen och knäna runt hästen, och få bättre stöd av stigbygeln. Måste också tänka på min hand mer, kan lätt antingen bli för slapp och ge för lite stöd eller bli för stum och ge för mycket stöd! Lagom är som sagt bäst :)

Överlag så är jag väldigt nöjd med lektionen, och Hanchen är verkligen en bra tränare! Bitar faller hela tiden på sin plats. Nyckeln är att aktivera hela tiden, variera dig! Rid inte bara rakt fram, ställa, öppnor, slutor, skänkelvika, allt för att hela tiden aktivera både mig och hästen! Jag fungerar bäst när jag gör mycket på en gång och inte hinner tänka så mycket på saken, vilket jag tycker att jag har blivit mycket bättre på, samt att hitta sitsen igen.

Hoppträning 22/11

I går hade vi vår första hoppträning i Täljö sedan innan sommaren! Vår gamla hopptränare flyttade nämligen i somras, så sedan dess har det inte varit några hoppträningar på Täljö, vilket är det närmaste ridhuset med ridavstånd från vårt stall.

Under hösten har jag åkt på lite träningar i Bogesund, bland annat för att min tanke var att tävla för dem i Allsvenskan. Tyvärr fick vi sadelproblem, och har fortfarande inte hittat helt rätt sadel till Glen, vilket har gjort att vi inte har kunnat komma ut på några tävlingar. Har dock börjat rida i hennes gamla galoppsadel, som faktiskt funkar helt ok att hoppa i och som hon inte får ont i ryggen av! Så jag frågade vår tränare på Bogesund, Anna-Karin Wangler, C-tränare i hoppning, om hon kunde tänka sig att komma och träna oss på hemmaplan. Vi är några stycken både från vårt stall och Täljö som vill hoppa regelbundet för tränare, så att få ihop en grupp var inga problem, och igår var alltså första träningstillfället.

Vi var fem elever, vilket var helt ok i antal för en grupp. Det blev inte något jättelångt väntande då Anna-Karin fördelade träningstiden på ett bra sätt, men blir vi fler nästa vecka delar vi upp oss på två grupper istället.

Fokus för träningen var lydnad, så det var inte så höga hinder vi hoppade, men svåra övningar! Mycket inslag av travbommar, vilket var riktigt svårt. Glen var extremt pigg och frammåt, men underbar att rida. Hon gick som en klocka och blev inte ens anfådd, vilket är jätteskönt då vi verkligen har arbetat på konditionen. Sen var hon ju nyklippt också så det kan ju ha hjälpt till en del, samt att jag på morgonen gett henne lite extra krafft grund, vilket hon bara får vid större prestationsarbete, tex tävling eller hård träning. Det kommer jag nog inte ge henne nästa vecka, det behövdes nog inte. Hon ville gärna springa fort, men hoppade tydligen riktigt fint enligt de som tittade på och sprången kändes riktigt bra, så det är nog bara jag som tycker det känns som om det går fort. Min sits var ok, men tyvärr blir det ju väldigt lätt så att man hamnar lite frammåt i en jockeysadel, så det ska jag verkligen försöka tänka på.

Sista banan vi fick hoppa var riktigt svår, flera kombinationer och vi satte in alla moment med avsaktning till trav över bommar osv. Men vi fick till det och jag tyckte vi gjorde en riktigt bra runda, om än kanske lite snabbt över kombinationerna... Något som var väldigt bra igår var hur fint Glen lyssnade på mina sidvärteshjälper! Och hon gjorde riktigt snygga öppnor med. Hon kan vara rätt duktig på att ibland lägga dövörat till när jag vill göra en större volt eller flytta lite åt sidan för att förbättra vinkeln mot hindret, men igår tog hon de hjälperna väldigt bra. Nästan lite för bra, när jag någon gång var lite övertydlig med ytterhjälpen och hon var nära på att göra en volt! Men hellre det, än när hon ignorerar och går emot :)

Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med både Glen och mig under gårdagens träningspass, men nästa gång hoppas vi på att få hoppa lite högre, lite mer och lite mer avancerade övningar; Glen var varken anfådd eller svettig efteråt! Sena vart vi hem till stallet, så då avr det snabbt fodra hästarna och puss Glen godnatt innan det bar av hemmåt och bums i säng, dödstrött.

Skiss över vår hinderuppsättning:


Och som jag lovade, en bild på Glen med hennes fina klippning:


Snart Sthlm Horse Show i Globen

Nu är det bara några dagar kvar till Sthlm Horse Show i Globen! Jag och Eve kommer att gå på fredagen, mittenföreställningen när de visar hoppning och island (Eve är nämligen lite av en islandshäst-nörd, då hon har två stycken). Vilka dagar ska ni gå? Brukar vara bra clinic's då så det ser jag fram emot! Förra året hade de bytt hopp-clinic'en mot en clinic med den sjukt duktiga fransmannen Jean Francois Pignon, men det blev lite långdraget tyckte jag. En i min dressyrgrupp på DJRK ska jobba som hinderpersonal under tävlingarna, så ska nog försöka ta en fika med henne också. Vore ju kul att höra lite bakomkulissen-skvaller, både från tävlingarna och ryttargalan.

Som vanligt har jag även en lååång shoppinglista över allt jag ska handla! Får se hur mycket jag faktiskt kommer att köpa i år, då jag kommer att få en väldigt liten lön i november tyvärr... Men men något ska jag nog hitta :)

Här kommer för övrigt listan:

* Martha Ridewear Philippa Chinosridbyxa
* Termoridbyxa
* Ridväst
* Tunna ridstrumpor
* Dressyrschabrak, vet inte färg/märke, men vill ha en till vardagsträning
* Svarta lädertyglar med gummi på insidan
* HV Polo bag, om jag hittar..
* Snyggt armband med bett
* Lädertömmar, men de är rätt dyra så de får jag nog vänta med
* Hoppspö, och om jag hittar ett lika bra dressyrspö som jag har (mitt börjar bli rätt slitet, men tycker så mkt om det!)
* Stallboken 2011
* Säkerhetsstigbyglar, vet inte riktigt vilka än. Hade velat ha ett par Sprenger eller Pfif, delade stigbyglar, men fick höra av Sylve Söderstrand senast på clinic'en i Täby att dessa egentligen inte är ett par säkerhetsstigbyglar, så får kanske kolla på något annat.. Någon som vet om de faktiskt är det eller inte?

Det är vad som står på min önskelista just nu! Får se hur mycket av det som det blir på fredag, kanske hittar jag även annat jag anser mig behöva för stunden! Brukar ju bli så...


Helgen...

Jaha som ni märker är jag väldigt dålig på att uppdatera bloggen under helgen, men jag brukar ha så fullt upp att jag inte hinner sätta mig vid datorn! Hur som, lägger in en kort uppdatering från i-phonen samtidigt som jag tvättar, tur att det funkar. Vilket det uppenbarligen inte gjorde, då jag skrev inlägget igår men det las aldrig ut på bloggen! *suck

I torsdags var det som jag fasade hårt på volten, men åkern kändes helt ok så jag slängde ut några bommar på den upplysta delen och travade lite över som lite markarbete. Gjorde rätt brett mellanrum så tog en galopp över också. Glen var väldigt pigg o ville bara springa, men efter ett tag gick hon rätt fint. Efteråt var hon sjukt svettig! Hon får så lång vinterpäls.

I fredags red jag ut med Mia och Micke, det var så mysigt! Glen kändes jättefin så arbetet dagen innan måste gjort susen. Amanda, som är den jag delar Glen med, hade Glen på lördagen så jag bestämde mig för att åka och hälsa på familjen i Uppsala. Jag hade det så lugnt och mysigt! Passade på att shoppa nya kängor, då skorna jag hade på mig, mina svarta skin-Converse, hade stora hål på hälarna! Måste komma ihåg att hitta kvittot och reklamera dem... På lördag kväll åkte jag in till Sthlm igen, vi, några från stallet skulle nämligen åka räkbåt från Slussen! Första gången för mig och det var verkligen lyckat! Vet inte hur många räkor jag åt, säkert 50 st, kunde inte sluta och de bara fyllde på hela tiden. Och bandet som spelade var jättebra! Men kommer inte ihåg vad de hette? Snabbare? Snyggare? Snällare? än Thord. Tog lite kort och filmer så lägger upp dem imorgon när jag sitter vid datorn.

Idag hade jag bestämt mig för att klippa Glen. Ska hoppträna imorgon och med hennes päls skulle hon bli dyblöt! För att vara första gången jag klippte henne gick det riktigt bra! Hon var så snäll, men vid armbågarna och sadelgjordsläget var hon extremt kittlig och ville inte stå still. Blev någon form av täckesklippning. Glömde fota så jag gör det imorgon och lägger upp. Efter det tömkörde jag på volten, som tinat upp ordentligt under dagen. Där gick hon jättefint! Perfekta skänkelvikningar i båda varven. Övade sedan övergångar och de gjorde hon jättesnyggt i båda varven. Hon höll tom formen, vilket vi har haft problem med och bevhövt jobba på. Var riktigt nöjd med henne idag.

Stekare och brats

Hade en liten diskussion idag med Showjumper idag, gällande ett inlägg som Havrepappa gjort om Zettermans stora nyårsfest. Inlägget handlade om att räkna stekare i deras reklam för deras nyårsfest. Tydligen har det reagerats mycket på detta, men det tänker jag inte gå in på i detta inlägg, och Havrepappas inlägg generellt. Det finns de som håller med honom och de som inte gör det. Tyvärr hamnar ju Zetterman mitt emellan, men som jag ser det bör detta tas med en nypa salt. Om inte annat så blir det iaf bra reklam för festen! Jag visste t ex inte något om den innan jag läste Havrepappas inlägg.

Satt och funderade lite på stekare och fenomenet vaska när jag gav mig in i disskussionen. Jag kom på att ett nytt fenomen uppkommit i somras, dumpa hamburgare, vilket är minst sagt lika illa om inte värre. Men när jag väl googlade lite på detta stötte jag på en sjukt rolig artikel!

True or false, you tell me ;)

Vaskning allt vanligare i landets skolor

Sjukt kul är det! Och kanske en viss sanning, då det faktiskt "vaskas eller dumpas" mycket mat i skolorna...


Jaha då var jag igång..

Jaha då var jag igång.. Lite spännande detta, eftersom det är min första blogg! :)
Har förr aldrig varit vidare på att skriva dagbok, så vi får väl se hur detta kommer att gå.

Jag tänkte ha ett inlägg senare med en ordentlig presentation av mig och min häst Glen Galwan, eftersom det är oss denna blogg till största del ska handla om. Glen är förövrigt inte helt min häst, utan delar henne med en vän, vilket kan vara bra att klargöra på en gång. Men allt detta kommer jag berätta mer om senare!

Vad har då hänt i veckan än så länge?
Jo jag var i Wien tors - sön med min vän Evelina. Pappa skulle åka ner dit med jobbet så vi passade på att också ta en weekendresa dit. Det första vi hade in mind var Spanska Ridskolan, och vad lyckat det var!! Det maffigaste jag har sett på länge! Var riktigt imponerad över hur avslappnade lipizzanerhästarna såg ut trots de svåra rörelser de utförde, men det är väl kanske inte så konstigt efter att i flera år blivit avlade för att passa för just de högre skolorna ovan mark. Det som mest faschinerade mig var Capriolen; Jag förstår inte hur det är fysiskt möjligt för en häst med en ryttare på ryggen att stegra och hoppa på bakbenen! 
En annan sak jag funderar över, är att en av hästarna i showen var brun. Jag funderar på om det verkligen var en lipizzaner, för de får väl inte vara bruna? Nu menar jag självklart ingen unghäst, eftersom de som fö föds med mörkare färg, utan än äldre. Den syns längst fram i ledet på ett av korten nedan.
Vi hann självklart även med en hel del annan sightseeing, partande och shopping väl där.Lite bilder som Eve tog på Spanska Ridskolan och showen.


I måndags var jag på clinic med Jump Club's Lotta Björe och Sylve Söderstrand Täby Ryttarcenter, som förövrigt har en jättefin ny, ljus och fräsch anläggning, helt klart i klass med de större i Sverige. Åkte med några från stallet, Mia, Alex och Micke. Väldigt givande och många bra övningar för att just samla upp hästen, vilket jag behöver träna mycket på med Glen. Mer om clinic'en kommer i ett annat inlägg, förde en hel del anteckningar och skrev ner alla övningar, så en hel redovisning kommer!

I morgon är planen att rida just markarbete med Glen, om inte volten utanför stallet är alltför hård *Hoppas inte! Hade tänkt mig några upphöjda travbommar, hoppa travhinder och sedan minst tre-fyra galoppbommar med påföljande hinder. Tror det kan bli bra.

Välkommen till min nya blogg!

Denna blogg kommer att fungera som min dagbok. I början och i första hand kommer jag endast skriva för mig själv, men om jag får några läsare kommer jag även skriva för dem :)

Bloggen kommer i första hand att handla om mitt liv bland hästarna, min och min hästs utveckling innom ridning. Som en riddagbok. Men även om annat som faller mig in.

Välkommna :)

RSS 2.0